Повереница представила Кодекс равноправности запосленима у НИС-у

На позив компаније НИС повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић представила је запосленима у овој компанији у Новом Саду Кодекс равноправности који нуди смернице за креирање антидискриминаторне политике послодаваца у Србији.

Повереница је истакла да бизнис и људска права нису на различитим, него на истим странама и да успех једне компаније чини много више од профита. Она је додала да су последице дискриминације у области рада бројне: доводе до пада продуктивности и ефикасности запослених, стреса и демотивисаности, подривају се међуљудски односи, а углед компаније трпи.

Да бисмо заиста побољшали механизме заштите од дискриминације у области рада и запошљавања неопходно је да представимо јавности и примере добре праксе компанија које послују у Србији и које примењује антидискриминаторну политику. Једна од таквих компанија је и НИС, рекла је повереница.

Заменик генералног директора компаније НИС Андреј Шибанов нагласио је да ова компанија поштује људска права, посебно у области радних односа и да се у њиховом пословању инсистира на примени високих стандарда за правично и безбедно радно окружење за све своје запослене, а то подразумева и забрану дискриминације било које врсте.

Након предавања поверенице Јанковић, заменик генералног директора компаније НИС најавио је да ова компанија, у сарадњи са запосленима у Поверенику за заштиту равноправности, креће у поступак израде корпоративног кодекса равноправности.

Ово ће бити допринос компаније НИС у изградњи бољег пословног амбијента, али и друштва у целини, рекао је Шибанов.

Print Friendly, PDF & Email
back to top