ПОВЕРЕНИЦА ОТВОРИЛА МИКСЕР ФЕСТИВАЛ 2021

Повереница  за заштиту равноправности Бранкица Јанковић званично је отворила овогодишњи, тродневни  Миксер фестивал, који се одржава под симболичним слоганом „Загрљај“. Она је рекла да је на глобалном нивоу иза нас година која нас је све ставила на испит. Година у којој нам, поред многих других ствари, недостатак загрљаја који пружа утеху, топлину, љубав био нештво за чим смо највише жудели.

Миксер фестивал нас је окупио и позвао експерте у различитим областима, креативце, активисте, доносиоце одлука, медије, представнике и представнице приватног сектора и међународних организација, на заједнички задатак – како осмислити и убрзати глобални опоравак након пандемије, рекла је повереница.

Она је учествовала и на панелу „Најбоље године“, где је  говорила о важности процеса дигитализације али и  ускраћености приступа интернету и ниског нивоа дигиталних вештина  код старијих особа. Дигитални јаз је показао, и тек ће се показати, као фактор ризика за дискрминацију, уколико се озбиљно не приступи процесу дигиталног описмењавања старијих г, рекла је повереница истичући да верује у креативност и вољу која свих да се поменути јаз смањи.

Print Friendly, PDF & Email
back to top