Повереница на промоцији Зборника о старијима

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић учествовала је на промоцији зборника „Јавност, старији људи и медији“.

Да би старост била доживљена на прави начин, а пре свега као ризница мудрости и искуства, неоходна је позитивна слика у јавности, сузбијање дискриминације према старијим особама, заштита њиховог достојанства, истакла је повереница  и изразила уверење ће овај зборник подстаћи и медије и целокупну јавност да промишљају о односу према старијима на сасвим другачији начин. Управо то треба свима да буде путоказ да старост није губитак младости и снаге, већ време за нове прилике и шансе, нагласила је повереница Јанковић.

О књизи су говориле и ауторке Љиљана Манић и Наташа Симеуновић Бајић, као и председница Геронтолошког друштва Србије Драгана Динић, проректор Универзитета “Џон Незбит” Миливоје Павловић и декан Факултета за културу и медије Драган Никодијевић који су истакли важност бављења темом старијих у најширој јавности.

Зборник у коме су представљени резултати истраживања о утицају медијског извештавања на ставове и перцепцију јавности о старијим особама у Србији, објавио је Факултет за културу и медије Универзитета „Џон Незбит“ и Геронтолошко друштво Србије.

Print Friendly, PDF & Email
back to top