Повереница на представљању књиге “Жене и спорт”

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић присуствола је представљању књњиге „Жене и спорт“, ауторке проф. др Милке Ђукић.

Честитајући ауторки на књизи за коју каже да завређује велику пажњу због бројних предрасуда о успеху жена у спорту, повереница је рекла да је то суштинско питање за развој једног друштва.

„Ово је ретка прилика када ме позову да говорим о  некој теми а да је пре мене у  књизи већ неко све рекао. Структура књиге показује да је  госпођа Ђукић проблему неравноправне  позиције жена у спорту  пришла на један системски начин, уз оцену да је неопходно  да имамо више жена тамо где се доносе одлуке. Ваљало би нам још више оваквих публикација и пројеката који могу да нас едукују и да мењају ствари у нашем друштву“, рекла је повереница.

Ауторка, проф. др Милка Ђукић рекла је да је у овој књизи  обрадила различите сегменте, један део је историјски, вратила се у стару Грчку и стари Рим, цитирала Хомера јер сматра да је то сам почетак. То је период када су Спартанке имале равноправно право да се баве спортом“, рекла је Ђукић.

Промоцији су присуствовале и Наташа Ковачевић, Светлана Билић, Јованка Шарановић, Зорица Мршевић и Стана Божовић.

Print Friendly, PDF & Email
back to top