Посетe локалним механизмима за родну равноправност и службама правне помоћи

Повереник за заштиту равноправности наставио је успешну сарадњу са одабраним механизмима за родну равноправност и канцеларијама за бесплатну правну помоћ на локалном нивоу.

Представнице Стручне службе Повереника Данијела Стојименов, Ивана Филипов и Тијана Милошевић посетиле су 1. и 2. априла Владичин Хан, Лесковац, Прокупље и општину Медијана у Нишу. На радним састанцима са представницима/ама локалне самоуправе, канцеларија за бесплатну правну помоћ и локалних механизама за родну равноправност, било је речи о надлежности и улози Повереника за заштиту равноправности у спречавању родно засноване дискриминације, као и о моделима будуће сарадње са локалним механизмима за родну равноправност.

Циљ овакве непосредне сарадње је осигуравање боље приступачности Повереника за заштиту равноправности свим грађанима, а посебно женама, кроз већу информисаност локалних механизама за родну равноправност и канцеларија за бесплатну правну помоћ о мандату Повереника и његовој улози у спречавању родно засноване дискриминације.

Print Friendly, PDF & Email
back to top