Међународни дан сећања на жртве холокауста

 

Повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић саопштава да Међународни дан сећања на жртве холокауста мора да буде опомена свима и за све да се најмрачнији догађај у људској историји не сме више никада поновити.

Према њеним речима, ово сећање мора све да опомиње на то колико је дискриминација опасна и како њено толерисање може довести до катастрофалних дешавања у историји човечанства какав је холокауст. Зато је неопходно стално указивати и апеловати на важност поштовања људских права и спречавање свих видова расне, националне и верске дискриминације и мржње према другима и другачијима.

Повереница напомиње да је расна, национална и верска мржња заснована на предрасудама и даље  присутна у нашем друштву, а једини начин да се то стање промени јесте образовање и мењање ставова људи. Због тога указује да Међународни дан сећања на жртве холокауста мора представљати обавезу за сваког појединца, али и сваку институцију и орган у Србији да својим залагањем допринесе искорењивању расизма и антисемитизма.

Print Friendly, PDF & Email
back to top