Предузетнице из околине Прибоја, Неготина и Чачка, које се баве производњом хране, поврћа, биља и вина, учествовале су у студијској посети Хрватској, Словенији и Италији.
Циљ посете је био да се упознају са власницама фарми и породичних газдинстава која се баве производњом органске хране, вина, домаћих производа и угоститељством, начином на који раде и да размене искуства са њима.
Прва станица на путовању била је породична винарија Кезел са рестораном и објектима за смештај туриста у Шумећанима, након чега су преноћиле у Туристичкој фарми Стрле, у Словенији. Следећег дана обишле су средњевековни замак у италијанском граду Горица и посетиле фарму органског сира Зофф у близини. Уследила је посета граду Удине и етно туристички објекат крај винарије Тенута Валдомини С. Агрицола Р.Л. Последњег дана посетиле су чувену Постојинску јаму и био ресторан Трнуља у Словенији који поред хране у понуди има и уља, пиво, ракије и друге домаће производе од сировина које сами узгајају.
Студијска посета је организована у оквиру пројекта „Оснаживање жена у руралним подручјима Србије“ Повереника за заштиту равноправности и УН Wомен у Србији, уз подршку Амбасаде Краљевине Норвешке у Београду.