САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Поводом поступака по притужбама поднетих због неприступачности појединих објеката, које су на предлог поверенице за заштиту равноправности Бранкице Јанковић успешно завршене медијацијом, повереница је одржала састанак са представницима Центра за самостални живот особа са инвалидитетом, Градске изборне комисије, градских општина Врачар и Савски венац.

Наиме, Центар за самостални живот особа са инвалидитетом поднео је Поверенику за заштиту равноправности притужбе због неприступачности појединих објеката који су били одређени за бирачка места на последњим градским изборима. Након тога прихваћен је предлог поверенице за медијацију који се показао као добар и ефикасан начин решавања спорова.

Према њеној оцени, постигнути Споразум о разумевању је битан корак у обезбеђивању приступачности, како бирачких места, тако и прилагођеног изборног материјала, јер представља предуслов за самостално и равноправно учествовање особа са инвалидитетом у политичком и јавном животу.

Верујемо да ће овај добар пример сарадње на овако важном питању, као што је приступачност објеката подстаћи и друге општине и организација да већу пажњу посвете решавању овог проблема, нагласила је Јанковић.

Print Friendly, PDF & Email
back to top