Представник институције Повереника на конференцији Re-Set Summit 2023 „Правично друштво тражи солидарност“ у организацији Адриа Медиа Групе

Глобалне геополитичке, економске и демографске тенденције утичу на Србију без изузетка због чега је важно да јачамо равноправност и солидарност као темељне друштвене вредности, нарочито кад су у питању осетљиве друштвене групе, закључили су учесници конференције Адриа медиа групе Re-Set Summit 2023 „Правично друштво тражи солидарност“ у оквиру панела „Будућност равноправног (Equality) и коначно праведног друштва(Equity): изазови и могућности“.

На конференцији је учествовао и представник Повереника за заштиту равноправности Богдан Бањац који је говорио о изазовима са којима се као друштво суочавамо, са посебним освртом на положај жена. Он је указао на пројекте којима се Повереник бави у тој области и најавио конференцију на којој ће бити представљени резултати истраживања о узроцима недовољног пријављивања насиља у породици.

Конференција „Правично друштво тражи солидарност“ прва је у низу у оквиру серијала RE-SET SUMMIT 2023, у организацији Адира Медиа Групе и организује се са циљем да се поставе конкретне смернице у креирању одрживе будућности.

Print Friendly, PDF & Email
back to top