Повереница се састала са канадском амбасадорком

У циљу наставка и побољшања сарадње у области заштите љуских права, забране дискриминације и унапређења равноправности, Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић састала се са амбасадорком Канаде Кети Чабом.

Повереница је представила амбасадорки активности и праксу Повереника за заштиту равноправности у области заштите од дискриминације, истакавши да се мањинске и маргинализоване групе, пре свега жене, чешће сусрећу са дискриминацијом у области рада и запошљавања, те се континуирано ради на њиховом оснаживању, побољшању положаја у друштву и унапређењу родно избалансиране политике.

Амбасадорка Чаба нагласила је да је улога жена у привреди немерљива јер доприноси расту економије, а већи удео жена у привреди повећава профит компанија које их запошљавају. Борба против дискриминације и превенција су добри механизми за њихово оснаживање и бољи положај у друштву.

Повереница Јанковић и амбасадорка Чаба сагласиле су се да жене у сфери економије доносе више различитости, идеја, иновативних решења, али исто тако доприносе и лакшем решавању конфликата.

Print Friendly, PDF & Email
back to top