ПОВЕРЕНИЦА НА ТРИБИНИ ЖЕНСКЕ ОДБОРНИЧКЕ МРЕЖЕ ГРАДА ЧАЧКА

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић учествовала је на трибини „Родна равноправност у Србији“ коју је организовала Женска одборничка мрежа Града Чачка, подржавајући њено оснивање као и веће учешће жена у политици.

Повереница је представила анализу о родној равноправности у јединицама локалне самоуправе и истакла неопходност активног ангажовања жена у политици, које су на локалном нивоу знатно мање заступљене него на републичком, због чега су умрежавање и међусобна подршка од кључног значаја.

Више жена у политичком животу значи и већи квалитет одлука које се доносе, јер укључује обе перспективе.

Јанковић је, такође говорила, о улози коју медији имају у сузбијању али и ширењу родних стереотипа. Жене у јавном животу имају значајну улогу, јер својим представљањем, наступом и сагледавањем ствари обликују јавно мњење. Свака од нас својим јавним наступом може утицати на разбијање предрасуда о улози жена у друштву, истакла је повереница.

Женска одборничка мрежа Града Чачка конституисана је почетком јануара и залагаће се, поред осталог и за решавање проблема насиља над женама, децом као и економско оснаживање жена. Ова трибина представља прву промоцију вредности за које се залажу у својим оснивачким документима, заједно са централном институцијом за заштиту равноправности и сузбијање дискриминације.

Повереница је пре трибине обишла и 38. изложбу ликовног стваралаштва Аматера Моравичког округа.

Print Friendly, PDF & Email
back to top