ПОВЕРЕНИЦА НА ОТВАРАЊУ СКУПА ПОСВЕЋЕНОМ МИРНОМ РЕШАВАЊУ РАДНИХ СПОРОВА

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић говорила је о заштити од дискриминације на тржишту рада и у области радних права, на отварању првог интерактивног семинара за арбитре и миритеље Републичке агенције за мирно решавање радних спорова под називом „Индивидуални радни спорови у пракси“.

Повереница је истакла да је неопходно успоставити бољу сарадњу између институција како би грађани и грађанке знали да заштиту својих права могу потражити и ван судова. Она је навела да медијација  има дугу традицију у нашем правном систему и да упркос бројним изазовима треба послати поруку јавности да механизми заштите права функционишу. Повереник за заштиту равноправности може својим искуствима значајно допринети обогаћењу правне праксе у области примене антидискриминационих прописа, истакла је повереница.

Семинар је отворио директор Републичке агенције за мирно решавање радних спорова Миле Радивојевић, а говорили су још и државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић, судија Врховног касационог суда у Београду Предраг Трифуновић, проф.др Живко Кулић, док је виша саветница у стручној служби Повереника за заштиту равноправности Тијана Милошевић полазницима семинара представила улогу и надлежности институције, као и примере из праксе Повереника из области рада и запошљавања.

Print Friendly, PDF & Email
back to top