Повереница на конференцији „Недеља приватности“

Право на приватност спада у групу основних, фундаменталних права човека која имају за циљ заштиту моралног и душевног интегритета сваког људског бића изјавила је повереница Бранкица Јанковић на уводном делу годишње конференције „Недеља приваности“  коју „Партнери Србија“ организују поводом обележавања 28. јануара Међународног дана заштите података о личности.

Приватност као појам стоји у самој сржи равноправности, односно често кршење права на приватност је само корак од дискриминације рекла је повереница. Она је истакла да право на приватност доприноси слободи изражавања, демократских процеса и личној безбедности која би морала да буде у фокусу јавних политика. Борба за поштовање права на приватност могућа је једино уколико свако са аспекта своје надлежности не да пун допринос и учини све да Србија постане толерантно, безбедно и равноправно друштво за све грађане.

На конференцији  учествовали су Пламена Халачева, заменица шефа Делегације Европске уније у Србији, Anne-Sietske Brinks, заменица амбасадора Краљевине Холандије у Србији и Црној Гори, Милан Мариновић, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности,  Миодраг Милосављевић, извршни директор Фондације за отворено друштво и Ана Тоскић Цветиновић, извршна директорка Партнера Србија.

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top