Бранкица Јанковић нова повереница за заштиту равноправности

 

Народна Скупштина Републике Србије изабрала је Бранкицу Јанковић за нову повереницу за заштиту равноправности.

За њен избор гласао је 151 посланик у републичком парламенту. Бранкицу Јанковић је формално предложио скупштински Одбор за уставна и законодавна питања пошто су је за функцију поверенице за заштиту равноправности кандидовале Српска напредна странка, Социјалистичка партија Србије, Партија уједињених пензионера, Социјалдемократска партија Србије, Јединствена Србија, Нова Србија, Савез војвођанских Мађара, Српски покрет обнове и Демохришћанска странка Србије.

Бранкица Јанковић рођена је 1973. године у Чачку, завршила је Правни факултет у Београду, где је стекла и звање мастер, а тренутно је докторанткиња на Факултету безбедности у Београду.

У каријери је, поред осталог, била државнa секретарка у Министарству рада, запошљавања и социјалне политике, водила је Геронтолошки центар Београд. Била је и шефица преговарачке групе за област социјалне политике и запошљавања у преговорима са ЕУ, а водила је и пројекте као што су „Борба против сексуалног и родно заснованог насиља“, „Интегрисани одговор на насиље над женама“. Радила је у просвети и медијима. Говори енглески и руски језик. Удата је и има двоје деце.

Foto: Novi magazin
Print Friendly, PDF & Email
back to top