Семинар о дискриминацији за Националне савете националних мањина

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић отворила је дводневни семинар за Националне савете националних мањина посвећен препознавању и заштити од дискриминације.

Подсећајући да у Србији живе припадници 23 националне мањине, повереница је нагласила да су Национални савети важни партнери институције Повереника, нарочито када се ради о унапређењу положаја припадника националних мањина и заштити од дискриминације по основу националне припадности и етничког порекла.

На семинару је представљен правни оквир за заштиту од дискриминације, улога институције Повереника за заштиту равноправности, као и могућности које Национални савети имају у том погледу. Поред поверенице Јанковић, предавачи на семинару су и Дејан Костић, помоћник директора Службе за управљање кадровима, проф. др Ивана Крстић са Правног факултета Универзитета у Београду и проф. др Виолета Беширевић са Правног факултета Универзитета Унион. Семинар се одржава у оквиру пројекта “Јачање локалних антидискриминационих капацитета и институционалних капациетета Повереника за заштиту равноправности“  подржаног од Амбасаде Краљевине Норвешке.

Print Friendly, PDF & Email
back to top