Zajedno sa starijim sugrađanima i sugrađankama na Sajmu za treće doba

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti bio je i ove godine prisutan na Sajmu za treće doba, manifestaciji čiji je cilј da podstakne aktivniji život starijih osoba.

Zaposleni i zaposlene u instituciji Poverenika pružali su korisne informacije posetiocima Sajma na svom štandu o tome šta je diskriminacija, kako je prepoznati i kako se od nje najbolјe zaštititi. Veliki broj naših sugrađana i sugrađanki različitih generacija bio je  zainteresovan da sazna više o mehanizmima za ostvarivanje svojih prava, a neki od njih su na licu mesta podneli pritužbe zbog diskriminacije koju su doživeli.

U organizaciju ove manifestacije bila su uklјučena različita udruženja, organizacije i državne institucije. Tokom Sajma, posetioci i posetitelјke su imali priliku i da se informišu o mogućnostima za zdravstvenu, socijalnu i pravnu zaštitu, da provere svoje zdravstveno stanje, učestvuju u zabavnim radionicama i nagradnim igrama ili saznaju više o aktivnostima kojim mogu kvalitetno da ispune svoje slobodno vreme.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Google+
http://ravnopravnost.gov.rs/rs/zajedno-sa-starijim-sugradanima-i-sugradankama-na-sajmu-za-trece-doba">
back to top