Sastanak poverenice i šefa Delegacije EU

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković sastala se sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem.
Tokom razgovora je bilo reči o napretku u unapređenju položaja manjinskih i marginalizovanih grupa, odnosu prema diskriminaciji i toleranciji u svim oblastima života, kao i doprinosu Poverenika za zaštitu ravnopravnosti u promovisanju važnosti ljudskih prava i ravnopravnosti i značaju institucije za društvo, i u procesu evrointegracija naše države.

Jedna od tema je bio i pregled stanja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou koji je Poverenik za zaštitu ravnopravnosti predstavio na konferenciji povodom Međunarodnog dana tolerancije, uz konstataciju da nije dovoljno samo doneti zakone, već je potrebno primenjivati i kontinuirano preduzimati različite aktivnosti, koje će institucija i sprovoditi u narednom periodu.

Poverenica i šef Delegacije EU, saglasili su se i da je za prihvatanje različitosti potreban kontinuiran rad na svim poljima.
Ambasador Fabrici istakao je da će Delegacija EU nastaviti saradnju sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti i izrazio podršku naporima institucije u izgradnji tolerantnog društva koje podrazumeva međusobno razumevanje, uvažavanje i poštovanje ljudskih prava svakog pojedinca.

Print Friendly, PDF & Email
back to top