PROGLAŠENI POBEDNICI TRADICIONALNOG TAKMIČENjA STUDENATA U SIMULACIJI SUĐENjA U OBLASTI ZAŠTITE OD DISKRIMINACIJE

Tim Pravnog fakulteta iz Beograda koji čine Vasilije Bošković i Nikola Ivković, pobednik je tradicionalnog takmičenja „Moot court“, simulacije suđenja u oblasti zaštite od diskriminacije, koje Poverenik za zaštitu ravnopravnosti organizuje po osmi put, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo. Drugoplasirani je tim Pravnog fakulteta sa Državnog Univerziteta u Novom Pazaru, za najbolji pisani podnesak je nagrađen tim Pravnog fakulteta iz Niša, dok je najbolji govornik Vasilije Bošković. Na takmičenju je učestvovalo 15 timova sa pravnih fakulteta iz cele Srbije, a ove godine slučaj se odnosio na diskriminaciju po osnovu imovnog stanja.

Čestitajući nagrađenima, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković je izjavila da je raduje što budući pravnici i pravnice pronalaze inspiraciju da se svake godine uključe u ovo takmičenje, čime doprinose razvoju pravnog obrazovanja u oblasti antidiskriminacionog prava, kao i unapređenju ravnopravnosti i tolerancije. Na ovaj način naša institucija nudi studentima i studentkinjama specifičan vid antidiskriminacione prakse, ali i izazov za jedan nov i kreativan budući posao, istakla je poverenica.

Sudije tokom polufinalnog i finalnog takmičenja, bile su eminetne sudije i pravnici, među kojima predsednica Vrhovnog kasacionog suda Jasmina Vasović, sutkinja Ustavnog suda Gordana Ajnšpiler Popović, nekadašnja predsednica Ustavnog suda Bosa Nenadić, sudija Višeg suda Nebojša Đuričić, zamenik Apelacionog javnog tužioca Dragan Tešić, zamenica Republičkog javnog pravobranioca Aleksandra Lazarević, kao i predsednica ASNS Ranka Savić, direktor Centra za evropske politike Nebojša Lazarević, direktorka YUCOMa Katarina Golubović, koordinator Incijative za socijalna i ekonomska prava Danilo Ćurčić, nekadašnja direktorka BG centra za ljudska prava Vesna Petrović, i dr.

Print Friendly, PDF & Email
back to top