Mi ne diskriminišemo! – predstavlјen Kodeks ravnopravnosti za poslodavce

Na konferenciji “Mi ne diskriminišemo!” koju je organizovao Poverenik za zaštitu ravnopravnosti u okviru EU tvining projekta „Podrška unapređenju lјudskih prava i nulta tolerancija na diskriminaciju“, predstavlјen je Kodeks ravnopravnosti koji sadrži smernice za kreiranje antidiskriminatorne politike poslodavaca u Srbiji.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković istakla je da je prethodnih godina najviše podnesenih pritužbi zbog diskriminacije bilo na tržištu rada i ocenila da je Kodeks ravnopravnosti praktičan dokument koji može da koristi i poslodavcima i radnicima za ostvarivanje pune ravnopravnosti na radu i prilikom zapošlјavanja.

Vodič je osmišlјen kao svojevrsni alat i pomoć poslodavcima kako bi unapredili i ojačali mehanizme za zaštitu i unapređenje ravnopravnosti. Istovremeno, ova konferencija je prilika da se promovišu najbolјe prakse ostvarivanja ravnopravnosti u javnom i privatnom sektoru koje imaju značajan uticaj u dalјem kreiranju kvalitetnog poslovnog okruženja u Srbiji, rekla je poverenica.

Ona je istakla da je najproduktivniji onaj radnik koji je motivisan i da su to razumele i velike, uspešne kompanije koje vode računa o zaposlenima.

Ministar privrede Goran Knežević podvukao je da je jedan od prioriteta države stvaranje uslova za jednake šanse svih građana za dostojanstven život i dodao da nam ni posle jednog ekonomskog uspeha neće biti bolјe ako ne vodimo računa o poštovanju čoveka.

Vršilac dužnosti šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Oskar Benedikt naveo je da je EU sa 1,2 miliona evra pomogla program suzbijanja diskriminacije u Srbiji u okviru koga je i izrađen Kodeks ravnopravnosti.

Cilј tog programa, koji se završava ove godine, jeste da poveća svest o potrebi borbe protiv diskriminacije u Srbiji, objasnio je Benedikt i konstatovao da se sa tim problemom suočavaju i druge zemlјe u regionu, ali i zemlјe članice EU.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da to poslovno udruženje već dugo radi na jačanju svesti svojih članova o potrebi vođenja društveno odgovornog poslovanja. Čadež je podvukao da izveštaji Poverenika ukazuju da je diskriminacija u Srbiji najčešća u oblasti rada i zapošlјavanja i da je stoga značaj Kodeksa ravnopravnosti veoma veliki.

O antidiskriminatornim politikama u biznisu i dobrim praksama govorili su Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarm grupe, Đorđo Markeđani, predsednik Izvršnog odbora DDOR Novi Sad, Stanka Pejanović, generalna direktorka Gorenja i predsednica Srpske asocijacije menadžera, Afrodita Bajić, vlasnica modne kuće “AMC”, Nil Krouli, autor prvog Kodeksa, Maja Aleksić Ilić, direktorka vinarije “Aleksić”, Ljilјana Karaklajić, vlasnica preduzeća “D ekspres”, Borislav Milјanović, direktor Represent Communications-a, Zoran Martinović, direktor Nacionalne služba za zapošlјavanje i Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a.

O tome kako mladi vide borbu protiv diskriminacije na tržištu rada u Srbiji, govorili su Marina Simeunović, Tamara Mišković i Nikola Stanojčić.

Print Friendly, PDF & Email
back to top