Poverenica na promociji Zbornika o starijima

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković učestvovala je na promociji zbornika „Javnost, stariji ljudi i mediji“.

Da bi starost bila doživljena na pravi način, a pre svega kao riznica mudrosti i iskustva, neohodna je pozitivna slika u javnosti, suzbijanje diskriminacije prema starijim osobama, zaštita njihovog dostojanstva, istakla je poverenica  i izrazila uverenje će ovaj zbornik podstaći i medije i celokupnu javnost da promišljaju o odnosu prema starijima na sasvim drugačiji način. Upravo to treba svima da bude putokaz da starost nije gubitak mladosti i snage, već vreme za nove prilike i šanse, naglasila je poverenica Janković.

O knjizi su govorile i autorke Ljiljana Manić i Nataša Simeunović Bajić, kao i predsednica Gerontološkog društva Srbije Dragana Dinić, prorektor Univerziteta “Džon Nezbit” Milivoje Pavlović i dekan Fakulteta za kulturu i medije Dragan Nikodijević koji su istakli važnost bavljenja temom starijih u najširoj javnosti.

Zbornik u kome su predstavljeni rezultati istraživanja o uticaju medijskog izveštavanja na stavove i percepciju javnosti o starijim osobama u Srbiji, objavio je Fakultet za kulturu i medije Univerziteta „Džon Nezbit“ i Gerontološko društvo Srbije.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Google+
http://ravnopravnost.gov.rs/rs/poverenica-na-promociji-zbornika-o-starijima">
back to top