POVERENICA NA PREDSTAVLjANјU INFORMACIONE PLATFORME ZA INTEGRACIJU MIGRANATA DUNAVSKOG REGIONA

Migracije su bile sastavni deo lјudske istorije, a sada je kao i onda informacija bila klјučni element za uspešnu integraciju novodošlih, rekla je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković na predstavlјanju „Informacione platforme za integraciju migranata Dunavskog regiona“ , koji u okviru regionalnog projekta sprovodi JUKOM.

Ona je istakla da je platforma Kompas Podunavlјa, jezički prilagođena i da  sadrži informacije o različitim aspektima života i rada u 8 zemalјa (Srbija, Austrija, Hrvatska, Češka, Mađarska,Nemačka,Slovenija i Slovačka) Dunavskog regiona, te da je kao takva važna u  informisanju kako migranata tako i svih građana i građanki  o njihovim pravima i obavezama u društvenim sistemima ovih zemalјa.

Poverenica je rekla da institucija koju vodi ovaj projekat prepoznaje kao bitan element unapređenja ravnopravnosti  i u njemu učestvuje kao pridruženi, strateški partner.

Janković smatra da je neophodno da se niko u našoj državi ne oseća kao građanin drugog reda, već kao ravnopravan u društvu u kojem se poštuju lјudska prava.

Print Friendly, PDF & Email
back to top