NAGRADNI KONKURS „MOST RAZUMEVANјA- MEĐUGENERACIJSKA SOLIDARNOST“

Povodom obeležavanja 1. oktobra – Međunarodnog dana starijih osoba, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti raspisuje konkurc za najbolјi literarni rad, likovni rad i fotografiju na temu „MOST RAZUMEVANјA – MEĐUGENERACIJSKA SOLIDARNOST“.

 

Na konkurs mogu da se prijave učenici i učenice 6, 7. i 8. razreda osnovnih škola iz Republike Srbije i da na zadatu temu izraze svoj stav da godine ne moraju i ne smeju biti prepreka za dostojanstven i kvalitetan život, i na taj način doprinesu borbi protiv diskriminacije starijih u našem društvu.

 

  • Literarni rad – prva, dpuga i treća nagrada

 

  • Likovni rad – prva, dpuga i treća nagrada

 

  • Fotografija – prva, dpuga i treća nagrada

 

 

  1. LITERARNI RAD (500 do 1500 karaktera u formatu A4)

Podeli sa nama svoje mišlјenje o tome da li je u redu ako u nekim situacijama ne poštujemo starije osobe. Ukoliko znaš neke primere kada su lјudi iz tvoje okoline uskraćivali neko pravo, iskazivali nepoštovanje ili čak bili grubi prema nekim osobama samo zato što su starije, napiši svoje mišlјenje o tome i predloži kako se to može promeniti i sprečiti.

Radove poslati na mejl adresu: poverenik.konkurs@gmail.com subject: pisani rad ili redovnom poštom na adresu Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, Bulevar kralјa Aleksandra 84/4, 11000 Beograd, sa naznakom „Konkurs za pisani rad“.

 

  1. LIKOVNI RAD

Likovni rad se dostavlјa u A3 formatu, izrađen tehnikom po slobodnom izboru. Uzeće se u obzir i radovi nacrtani u programima na računaru (CorelDraw, Microsoft Draw, Open office Draw…).

Radove poslati (skenirane) na mejl adresu poverenik.konkurs@gmail.com subject: likovni rad ili redovnom poštom na adresu Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, Bulevar kralјa Aleksandra 84/4, 11000 Beograd, sa naznakom „Konkurs za likovni rad“.

 

  1. FOTOGRAFIJA

Fotografije mogu biti crno-bele ili u boji, snimlјene mobilnim telefonom ili fotoaparatom. Format fotografije: JPG. Profesionalni snimci neće biti uzeti u obzir.

Uz fotografiju je obavezno dostaviti pristanak osobe koja je fotografisana, kako bi fotografija mogla da bude objavlјena javno.

Radove poslati na mejl adresu poverenik.konkurs@gmail.com subject: fotografija ili redovnom poštom na adresu Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, Bulevar kralјa Aleksandra 84/4, 11000 Beograd, sa naznakom „Konkurs za fotografiju“.

NAGRADE:

– Prva nagrada:  mobilni telefon nove generacije

 

– Druga nagrada: bežični bluetooth zvučnik

 

– Treća nagrada: digitalni foto ram

 

O radovima će odlučivati stručni žiri. Nagrade će biti svečano uručene u Narodnoj skupštini Republike Srbije u Beogradu, početkom oktobra 2017. godine.

VAŽNO

Rok za dostavlјanje radova je 20. septembar 2017. godine.

 

Svaki učesnik i učesnica može da pošalјe najviše tri (3) rada iz svake kategorije.


Radovi moraju biti originalni i izrađeni samostalno.

Radovi se ne vraćaju i organizator zadržava pravo da radove koristi u kampanjama za promovisanje ravnopravnosti, kao i da ih reprodukuje u štampi.

Za sva dodatna objašnjenja o konkursu kontaktirajte:

Nikolu Vlaovića nikola.vlaovic@ravnopravnost.gov.rs  mob: 064 8898718

Sanju Stanković sanja.stankovic@ravnopravnost.gov.rs mob: 064 8898739

 

Napomena: konkurs se sprovodi uz podršku Fondacije za otvoreno društvo

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top