Dodelјene Godišnje medijske nagrade za toleranciju za 2017. godinu

U okviru Redovne godišnje konferencije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, dodelјene su po treći put Godišnje medijske nagrade za toleranciju. Priznanja nagrađenim novinarkama i novinarima uručili su poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i šef Misije OEBS-a u Srbiji, ambasador Andrea Oricio.

Novinari su nagrađeni u tri kategorije – za najbolјi tv/radio prilog, najbolјi štampani/on-line tekst i za najbolјu reportažu/dokumentarni film.

Prvonagrađena u kategoriji “štampa/online” je novinarka nedelјnika Vreme Jelena Jorgačević Kisić. Drugo mesto dele novinarke potrala Kruševacgrad i dnevnog lista Danas – Nadežda Budimirov i Marjana Stevanović. Treće mesto osvojila je Milica Stojanović, novinarka Centra za istraživačko novinarstvo Srbije.

U kategoriji “TV/radio reportaža” prvo mesto dodelјeno je autorskom timu Produkcije JSP: Jovani Polić, Sanji Lončar i Slaviši Lekiću. Drugu nagradu dobile su novinarke Portala 013 info Ivana Predić, Mirjana Marić Veličković i Tatjana Marin. Trećeplasirana je Mirela Velјović, novinarka TV Foruma iz Prijepolјa.

Prvo mesto u kategoriji “TV prilog” osvojila je novinarka RTS-a Tamara Tankosić, dok je druga nagrada pripala novinaru TV N1 Srbija Nikoli Radišiću.

Na Godišnjoj konferenciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, šefica kabineta poverenice Antigona Andonov istakla je da je i ove godine pristigao veliki broj izuzetno kvalitetnih radova koji porukama koje šalјu doprinose prevazilaženju stereotipa i predrasuda prema manjinskim i marginalizovanim društvenim grupama, te su dobri primeri kako mediji mogu da utiču na izgradnju tolerantnog društva u kojem se poštuju lјudska prava i slobode.

Pobednici su odlučeni glasovima petočlanog žirija u kojem su bili Gordana Janković, šefica Odelјenja za medije u misiji OEBS-a u Srbiji, Antigona Andonov, šefica kabineta poverenice za zaštitu ravnopravnosti i prošlogodišnje dobitnice nagrada, novinarke Bilјana Radulović, Nadežda Gaće i Bojana Milovanović.

Print Friendly, PDF & Email
back to top