Први сусрет поверенице за заштиту равноправности са цивилним друштвом

 

Повереница за заштиту равноправности, проф. др Невена Петрушић сусрела се са 50 представника и представница цивилног друштва у среду, 3. новембра, у Клубу народних посланика у Београду.

Повереница је, на првом од низа планираних састанака, представила начин поступања у случајевима дискриминације као и резултате досадашњег рада, док су представнице и представници цивилног друштва истакли кључне проблеме са којима се суочавају на пољу спречавања дискриминације и заштите права на равноправност угрожених и маргинализованих друштвених група попут деце и младих, старих лица, жена, Рома, особа са инвалидитетом, избеглица, расељених лица и ЛГБТ популације.

Повереница је одала признање организацијама цивилног друштва на томе што су истрајно радиле на изградњи антидискриминационог законодавства и заштити дискриминисаних лица, као и на унапређивању равноправности. „Наш приоритет је сарадња са организацијама цивилног друштва, јер сам ја свесна да без ваше помоћи ми нисмо у стању да обавимо овај посао будући да заједно градимо демократско друштво“, истакла је Повереница уједно се захваливши Родољубу Шабићу, поверенику за информације од јавног значаја и Саши Јанковићу, заштитнику грађана за несебичну помоћ и поделу њихових искустава у изградњи инситуција којим руководе.

Print Friendly, PDF & Email
back to top