Неопходно пријављивати дискриминацију

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић учествовала је у дебати „Где је данас родна равноправност у Србији“ у Ваљеву, као и у Менторској шетњи поводом Међународног дана жена која је део Глобалне менторске шетње којом координира организација Витал Воисис.

“Борба за женска људска права не умањује људска права мушкараца и зато је женама потребна подршка да остваре исте могућности и иста права. Родна равноправност је питање целог друштва и одражава се на развој друштва у целости, као и на квалитет живота сваког од нас. За те вредности морамо се борити свакодневно, различитим механизмима и јасним личним ставом“, рекла је повереница.

Она је истакла да Повереник за заштиту равноправности предузима све неопходне мере које би спречиле даљу дискриминацију жена у области рада и запошљавања и позвала жене да пријављују сваки облик дискриминације.

На дебати су говориле и Светлана Стефановић, менаџерка пројекта из ЕПуС-а, Мила Грујићић из Савета за родну равноправност града Ваљева и Зорана Антонијевић, саветница за родну равноправност у Мисији ОЕБС-а у Србији.

Mentorska setnja
Print Friendly, PDF & Email
back to top