ПОВЕРЕНИЦА НА ПРЕДСТАВЉАЊУ ИНФОРМАЦИОНЕ ПЛАТФОРМЕ ЗА ИНТЕГРАЦИЈУ МИГРАНАТА ДУНАВСКОГ РЕГИОНА

Миграције су биле саставни део људске историје, а сада је као и онда информација била кључни елемент за успешну интеграцију новодошлих, рекла је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић на представљању „Информационе платформе за интеграцију миграната Дунавског региона“ , који у оквиру регионалног пројекта спроводи ЈУКОМ.

Она је истакла да је платформа Компас Подунавља, језички прилагођена и да  садржи информације о различитим аспектима живота и рада у 8 земаља (Србија, Аустрија, Хрватска, Чешка, Мађарска,Немачка,Словенија и Словачка) Дунавског региона, те да је као таква важна у  информисању како миграната тако и свих грађана и грађанки  o њиховим правима и обавезама у друштвеним системима ових земаља.

Повереница је рекла да институција коју води овај пројекат препознаје као битан елемент унапређења равноправности  и у њему учествује као придружени, стратешки партнер.

Јанковић сматра да је неопходно да се нико у нашој држави не осећа као грађанин другог реда, већ као равноправан у друштву у којем се поштују људска права.

Print Friendly, PDF & Email
back to top