Повереница Јанковић у обиласку Аранђеловца поводом 8.марта

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић организовала је поводом 8. марта традиционални обилазак једне од општина у Србији која је успешна у  спровођењу  равноправности. Ове године то је Аранђеловац, општина која добила награду Повереника „Град/општина“ једнаких могућности“ за 2019. годину. Заједно са повереницом, Аранђеловац су посетиле и амбасадорке Канаде – Кати Чаба, Израела – Алона Фишер Кам и Румуније – Оана Кристина Попа, као и директорка УНИЦЕФ-а у Србији – Ређина Де Доминићис.

На почетку посете одржан је састанак са најуспешнијим локалним предузетницама, женама које се налазе на руководећим положајима у Аранђеловцу, представницама Комисије за родну равноправност и удружења која се баве оснаживањем жена и родном равноправношћу. Домаћин састанка био је председник општине Аранђеловац Бојан Радовић.

Изузетно сам поносна на жене из мањих  средина које се упркос бројним препрекама и предрасудама истичу својом предузимљивошћу, независношћу и одлучноћу, дајући млађим генерацијама пример да се може остати у свом месту и бити успешан, истакла је повереница. Лично знам колико је тешко то остварити када немаш привилегије да се родиш у великом граду и зато сматрам да је врло важно да се за њих чује у целој Србији, а захваљујући мојим гошћама и у другим крајевима света.

Повереница и амбасадорке посетиле су музеј и производњу домаћих радиности у Аранђеловцу.

Print Friendly, PDF & Email
back to top