Победници “Moot Courta” посетили централу Европске мреже тела за равноправност

Победници IV Националног такмичења у симулацији суђења у области заштите од дискриминације “Осуди дискриминацију” посетили су централу Европске мреже тела за равноправност “Еквинeт” у Бриселу.

Студенткиње Правног факултета Универзитета у Нишу Гала Бончић, Бојана Арсенијевић и Катарина Николић, као и менторка тима Анђелија Тасић, имали су прилике да се упознају са радом „Еквинeтa”, организацијом мреже, пројектима и стратегијом за наредни период. Састанак је водила Катрин Стеинфилд.

Симулација суђења из области заштите од дискриминације “Осуди дискриминацију” осмишљено је као такмичење студенткиња и студената права са акредитованих факултета у Србији, а циљ такмичења је да се допринесе развоју правног образовања у овој области и унапређењу равноправности у Републици Србији.

Такмичење је организовао Повереник за заштиту равноправности у сарадњи са Фондацијом за отворено друштво, а путавање у Брисел и посета “Еqуинeту” награда је за првопласиране.

Brisel 2017
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Google+
http://ravnopravnost.gov.rs/p%D0%BEb%D0%B5dnici-moot-courta-p%D0%BEs%D0%B5tili-c%D0%B5ntr%D0%B0lu-%D0%95vr%D0%BEpsk%D0%B5-mr%D0%B5z%D0%B5-t%D0%B5l%D0%B0-z%D0%B0-r%D0%B0vn%D0%BEpr%D0%B0vn%D0%BEst">
back to top