Месец толеранције и људских права – Верујем у толеранцију

У оквиру „Месеца толеранције и људских права“ у недељу 16. новембра, на Међународни дан толеранције, из Суботице је кренуо Караван „Верујем у толеранцију“. Караван ће све до 10. децембра, Међународног дана људских права, обићи више градова Србије.

Помоћница поверенице за заштиту равноправности Љиљана Лончар напомиње да би сви у српском друштву требало да радимо на томе да толеранција постане наша свакодневица. „Свима нама желим да месец толеранције прерасте у свих 12 месеци, односно у 365 толерантних дана у години. То ће значити да смо једнаки у правима и слободама и да живимо у друштву које поштује различитост“, рекла је Љиљана Лончар у Суботици.

Караван „Верујем у толеранцију“ део је акције у оквиру „Месеца толеранције и људских права“ који траје од 16. новембра до 10. децембра. Акцију је покренуло више неформалних група младих из Новог Сада, Суботице, Зрењанина, Новог Пазара и других градова широм Србије, а подржали су их Министарство омладине и спорта, Повереник за заштиту равноправности и Канцеларија за људска и мањинска права.

У склопу каравана је и ЛАЈКОМАТ на којем грађани и грађанке путем веб камере могу да оставе своје видео поруке на тему „Верујем у толеранцију“, у трајању од пет секунди и на тај начин учествују у такмичењу за Амбасадор/ка толеранције и људских права. Видео поруке ће бити постављене на интернет презентацију www.nemrznji.rs, а званични хаштагови су #verujem #tolerancija #nemrznji. Победник/ца такмичења биће особа чија видео порука буде највише шерована.

Главна награда је посета институцијама Савета Европе у Стразбуру.

Видео материјал са догађаја можете погледати на званичном YouTube каналу Повереника за заштиту равноправности.

Print Friendly, PDF & Email
back to top