Кодекс равноправности представљен у Америчкој привредној комори

У склопу новог циклуса активности на превенцији дискриминације на тржишту рада и унапређењу равноправности, повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић представила је у Америчкој привредној комори Кодекс равноправности, приручник намењен послодавцима који садржи смернице за креирање и примену антидискриминаторне политике компанија у Србији. Овим догађајем наставља се пракса континуираног представљања Кодекса послодавцима и привредним коморама у Србији.

Прихватање и поштовање принципа равноправности није само законска обавеза, већ доприноси бољем пословању, чинећи саставни део успеха једне компаније, истакла је повереница и додала да је најпродуктивнији онај радник који је мотивисан. Она је навела да су успешне компаније то разумеле, што потврђује и чињеница да је у последње време све више послодаваца спремно да примењује Кодекс у свом пословању.

Помоћница поверенице Татјана Јокановић детаљније је представила практичне стране Кодекса као и конкретне предлоге активности у циљу јачања механизама за заштиту и унапређење равноправности на радном месту.

Скупу су присуствовали представници и представнице већег броја реномираних компанија, чланица Америчке привредне коморе у Србији, међу којима су Дилојт, НЦР, Банка Интеза, ВИП Мобајл, Ракита Експлорејшн и друге компаније из области банкарства, права, консалтинга, фармације и пружања услуга.

Print Friendly, PDF & Email
back to top