КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА „ВАЈБЕРОМ ДО БОЉЕГ ПОЛОЖАЈА ЖЕНА НА СЕЛУ“

Повереник за заштиту равноправности у сарадњи са представницима UN WOMEN организoвала је једнодневну креативну радионицу за чланове Панела младих, која има за циљ стицање посебних знања панелиста о правима жена са села и осмишљавање начина на које млади могу да помогну да се унапреди њихов положај.

„Наш циљ је да кроз вашу креативност пружимо једну нову перспективу о положају жена на селу. Основна ваша предност је што увек размишљате о ономе што може да се уради, а не ономе што не може. Само ћу рећи да приликом осмишљавања стикера размислите о томе шта је то што мучи жене на селу, и да о њима не размишљате искључиво као о женама које се баве пољопривредом“ истакла је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић.

Експерткиње које раде за организацију UN WOMEN одржале су младим панелистима предавања из области родне равноправности, положаја жена на селу, комуникационих вештина и употребе нових технологија у служби унапређења равноправности.

Рад у овој креативној радионици представља услов за учешће младих панелиста у надметању за израду стикера под називом „Вајбером до бољег положаја жена на селу“ које се организује у сусрет 15. октобру, Међународном дану жена на селу.

Print Friendly, PDF & Email
back to top