Друштвено одговорно пословање – улагање у будућност

Сваки човек има право на безбедну, здраву и еколошки очувану животну средину а то захтева општи консензус због обавезе према будућим генерацијама, рекла је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић на коференцији Лидери друштвене одговорности, коју Color Media Communications организује пету годину заредом.

Она је истакла да би циљеви одрживог развоја били успешно постигнути, неопходно је посветити посебну пажњу смањивању сиромаштва и социјалне искључености као и да постизање циљева одрживог развоја подразумева партнерство државе, приватног сектора, цивилног друштва и грађана. То је заједничка мисија са циљем да се будућим генерацијама обезбеди боље животно окружење, у коме ће млади људи једног дана постати предводници у стварању и преношењу добрих пракси. Повереница Јанковић указала је да неодговоран однос према животној средини представља дискриминацију младих, наводећи да нове генерације имају право да живе у здравом окружењу у коме могу да развијају и остваре своје потенцијале. Охрабрује чињеница да се глас младих све више чује и уважава у креирању савремених политика у Европи и да управо ти млади позивају на реформе у циљу активног очувања климе али се залажу и за развој нових технологија, не забаорављајући при том, важност поштовања равноправности, рекла је повереница.

На овогодишњој конференцији говорили су Горан Триван министар за заштиту животне средине као и лидери глобалне одрживости у свету и код нас а посебан акценат је стављен на циркуларну, односно зелену економију као једни реални начин за опстанак планете.

Print Friendly, PDF & Email
back to top