Годишњи извештај представљен амбасадорима земаља чланица ЕУ

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, на позив Делегације ЕУ у Србији, представила је амбасадорима држава чланица Европске уније извештај о активностима које је институција реализовала у 2018. години и упознала их са главним изазовима у погледу заштите од дискриминације и унапређења равноправности, као и са оним који се односе на неопходност очувања независности, указујући на важну улогу Народне скупштине за рад независних државних органа.

Јанковић је, представљајући податке о раду, нагласила и значај високог процента поступања по препорукама Повереника, и посебно се осврнула на стратешке парнице које Повереник тренутно води, међу којима и поступак који води против декана Правног факултета Универзитета у Новом Саду због дискриминације жена и ЛГБТИ особа.

Амабасадори земаља чланица Европске уније захвалили су се на представљању извештаја, похвалили рад институције за заштиту равноправности и пружили пуну подршку.

Поред поверенице, извештај о раду представила је и Станојла Мандић, заменица Повереника за приступ информацијама од јавног значаја и заштиту података о личности. На састанку је такође истакнута потреба да се у што краћем року изабере нови Повереник за приступ информацијама од јавног значаја и заштиту података о личности.

Print Friendly, PDF & Email
back to top