Семинар за инспекторе и инспекторке рада за примену антидискриминационих прописа

Повереница за заштиту равноправности Бранкице Јанковић отворила је дводневни семинар  о примени антидискриминационих прописа за инспекторе и инспекторке рада у Суботици, који се одржава у организацији Повереника за заштиту равноправности и Мисије ОЕБС у Србији.

Повереница Јанковић је истакла да највећи број притужби упућених Поверенику за заштиту равноправности у прошлој години односио на област рада и запошљавања и нагласила важност сарадње институције Повереника  и Министарства за рад, борачка и социјална питања на пољу заштите равноправности и адекватне примене антидискриминационих прописа у овој области.

Повереница је одржала предавање и радионицу на којима су детаљно представљени појам и облици дискриминације, начини за њено препознавање, као и случајеви из праксе Повереника који се тичу дискриминације у области рада.

На семинару je говориo и помоћник директора Инспектората за рад Војин Ч. Јондић,  док је професорка Правног факултета Универзитета у Београду Ивана Крстић учесницима и учесницама семинара представила правни оквир дискриминације у области рада и посебне мере усмерене на постизање равноправности.

У оквиру обуке, предвиђена су још три семинара који ће бити одржани у Пироту, Чачку и Нишу, након чега ће сви инспектори и инспекторке рада бити обучени за ефикасну примену антидискриминационих прописа.

Print Friendly, PDF & Email
back to top