Саопштење за јавност

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић поздравља предлог председника Републике Србије да Ана Брнабић буде мандатарка за састав нове Владе Србије.

 

„Први пут у историји, Србија ће добити премијерку, што представља стварни и кључни искорак ка афирмисању родне равноправности. Иако су и до сада жене на високим позицијама у извршној власти показале стручност, способност и професионализам, овим чином принцип једнакости жена и мушкараца и политика једнаких могућности за Србију постају реалност“, оцењује повереница Јанковић.

 

На овај начин, показана је посвећеност вођењу одговорне политике и истинском поштовању принципа равноправности и једнаких шанси за све наше грађане и грађанке, без обзира на било које лично својство. Тиме се доприноси даљој изградњи инкузивног друштва које, као такво, има још веће шансе за јачи и бржи развој, закључује повереница.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Google+
http://ravnopravnost.gov.rs/%D0%A1%D0%B0%D0%BE%D0%BF%D1%88%D1%82%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%98%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82">
back to top