Позив за учешће на радионици о ситуационом тестирању дискриминације

У оквиру реализације пројеката „Јачање капацитета институција и организација у Србији у циљу одговарајуће примене законодавства у области људских права и забране дискриминације“, који спроводе Центар за европске политике (CEP) и PricewaterhouseCoopers (PwC) Србија у сарадњи са Повереником за заштиту равноправности, позивају се представници/це организација цивилног друштва (ОЦД) да се пријаве на радионицу/обуку за тренере/ице (реализаторе/ке обука) у области спровођења ситуационог тестирања дискриминације.

Обука је намењена представницима/цама нестраначких, неполитичких и непрофитних удружења грађана заинтересованих за унапређење теорије и праксе људских права, развој демократије, даљи развој правне државе и грађанског друштва у Србији, а чије области деловања обухватају: борбу против дискриминације, заштиту људских и мањинских права, као права појединачних осетљивих група, промовисање партиципације грађана/ки у правним поступцима, пружање правне помоћи жртвама чија су људска права повређена, као и имплементацију главних међународних и европских конвенција и инструмената за заштиту основних људских права и заштиту од дискриминације.

Број учесника/ца је ограничен, а непотпуне пријаве неће бити узете у обзир. Предност приликом селекције имаће организације које поседују претходно искуство у спровођењу ситуационог тестирања и које поседују капацитете да у скоријој будућности спроведу овакву врсту тестирања.

Рок за пријављивање је 1. август 2018. године, а пријавни формулар потребно је послати у назначеном року електронским путем на mirela.obradovic@cep.org.rs.

Свака организација може да пријави 2 члана за учешће на радионици, a резултати процеса селекције биће објављени 15. августа 2018. године.

Јавни позив и пријавни формулар можете преузети на сајту Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом:  https://bit.ly/2N0xUBA као и на сајту Центра за еврпске политике http://cep.org.rs/radionica-za-trenere-ice-u-oblasti-sprovodjenja-situacionog-testiranja-diskriminacije/

За сва додатна питања можете се обратити Љубици Kовачевић, пројектној менаџерки, на адресу: ljubica.kovacevic@cep.org.rs.

 

Logo
Print Friendly, PDF & Email
back to top