Повереница са представницама Удружења пословних жена

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић и представнице Удружења пословних жена Србије организовале су други годишњи састанак посвећен развоју женског предузетништва у Србији, коме је присуствовало око 20 успешних директорки и власница компанија, са циљем да се формулишу конкретни захтеви који ће бити упућени Влади Републике Србије.

Кроз редовне сусрете са предузетницама имамо прилику да јасније препознамо њихове потребе и уложимо максималне напоре како би смо испунили њихова очекивања и пружили конкретну подршку женском предузетништву. Ми смо у протеклих годину дана дали низ препорука усмерених на побољшање економског положаја жена у Србији, које су наведене у нашем Редовном годишњем извештају истакла је Јанковић. Она је посебно истакла препоруку да се укине забрана запошљавања у јавном сектору јер су анализе показале да она несразмерно више погађа жене.

Повереница је поручила предузетницама да је свака од њих узор младим женама и девојкама које од њих могу пуно да науче од и да се једног дана одлуче да покрену сопствени посао.

Председница Удружења пословних жена које окупља око 900 жена из Србије, Сања Поповић Пантић, истакла је да се кроз овакве састанке размењују искуства и идеје за превазилажење главних изазова, као и проналазе  решења за подршку женском предузетништву. Чланице Удружења су на састаку изнеле своје сугестије за побољшање услова пословања, док је Гордана Ђурђевић, прeдсeдницa Одбора за јавно заговарање, представила је најзначајније ефекте иницијатива које су прихваћене на састанку одржаном претходне године.

Print Friendly, PDF & Email
back to top