Повереница на међународној конференцији о слици жене у медијима

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић учествовала је на конференцији под називом „Слика жене у медијима“ коју је организовало удружење Клуб првих жена, где је говорила на панелу посвећеном актуелним питањима везаним за тему конференције.

Жена у медијима је присутна на различите начине али неретко је то на начин који је дискриминаторан, навела је повереница и истакла да су медији важан чинилац у промоцији родне равноправности у нашем још увек доминантно патријархалном друштву у коме није лако испунити очекивања родне улоге. Стога је неопходно радити на промоцији партнерства жена и мушкараца као јединог исправног концепта, закључила је повереница.

Говорећи о дискриминацији приликом рада и запошљавања, повереница је навела да је она још увек највећа у случају породиља и то после њиховог повратка на посао. Она је навела да је институција Повереника израдила Кодекс равноправности за послодавце, који садржи смернице за постизање пуне равноправности запослених и  нагласила да је неопходно обезбедити пуно поштовање законских норми и права свих учесника на тржишту рада.

Конференција је окупила велики број успешних жена и мушкараца из различитих области, међу којима су били министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић, народна посланица Марија Обрадовић, потпредседница Делта Холдинга Марија Десивојевић, власник издавачке куће Колор Прес Груп Роберт Чобан, координаторка Сигурне куће Весна Станојевић и многи други.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Google+
http://ravnopravnost.gov.rs/%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D1%92%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%98-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD">
back to top