Повереница на конференцији ЕKРИ у Страсбуру

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић учествује на годишњој конференцији европских институција за равноправност у Стразбуру, коју организује Европска комисија за борбу против расизма и нетолеранције (ЕKРИ).

Скуп је прилика да се кроз размену ставова и пракси унапреди оквир заштите људских права, уз учешће еминенетних стручњака из целе Европе, а ове године отворила га је дректорка Директората за демократију Савета Европе Снежана Марковић.

Ове године конференција (ЕKРИ) , посвећена је примени општих препорука државама чланицама за политике према институцијама за равноправност , усвојених у децембру 2017.г., нарочито оних које се односе на независност и ефикасност ових институција. Конференција је важна и због размене искустава институција за равноправност ,у области борбе против говора мржње, из позиција различитих држава.

Поред поверенице Јанковић на конференцији учествује председник Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова скупштине Србије, Мехо Омеровић и заменик Заштитника грађана

Print Friendly, PDF & Email
back to top